Folkfest och kommers på årets radiomässa i Eskilstuna

Mässbild 2015 FOTO OCK 2015-03-21

Cirka 950 besökare och drygt 60 säljare besökte idag radiomässan i Eskilstuna. Folkfest och kommers i skön blandning. FOTO Håkan SM5OCK

— Av Erik SM7DZV —

Radiomässan i Eskilstuna lockade i år cirka 950 besökare. Det var nästan lika många som förra året, när SSA också hade årsmöte på samma dag och plats.
– Vi har haft över 60 säljare här, säger Håkan SM5OCK. Alla större företag inom amatörradiobranschen har varit här: Mobinet, Limmared, VKC och Microbit, för att nu nämna några.

– Som vanligt har det varit mycket trevligt och bra stämning, sammanfattar Håkan. Under hela året talar många radioamatörer med varandra över radio, och så kommer dom hit till mässan för att köpa eller sälja radiogrejer, och för att få tillfälle till en massa eyeball-QSOn.

Hög kvalitet på försäljningen
– Jag tycker att det har varit mycket bra grejer till salu, säger Håkan. Hög kvalitet. Det ser ut att börja bli slut på bojstenar.

HamShop och sammanträden
SSA har som vanligt varit representerade under mässan.

– Det har varit bra fart i vår HamShop, säger Eric SM6JSM. Janne SM5DJZ har skött in- och utlämning av QSL, SCAG har hållit årsmöte och SMFF-arna har också haft en sammankomst.

sm5djz janne_2

Janne SM5DJZ fick 25 kilo QSL med sig tillbaka till Stockholm. Men det är långt från tidigare års rekord: 40 kilo.

SM5DJZ: 25 kilo QSL med sig tillbaka
– Det har nog varit lite mindre folk än förra året, säger Janne SM5DJZ, och kanske lite färre bord också. Jag har väl fått in omkring 25 kilo QSL idag. Det är en bit kvar till vår tidigare toppnotering 40 kilo. Men det är många som tar chansen att lämna QSL-en direkt till oss här. På det viset slipper man ju portokostnader, och det är ju inte att förakta.

– Men annars är det ju alltid roligt att träffa folk, säger Janne. Det är en viktig del av mässbesöket. Jag har sett ganska många gamla kända ansikten, men jag har också träffat en hel del nya.

Nästa års mässa: den andra april 2016.
Om ett år är det dags igen. Första lördan i april, den andra april 2016. Men det datumet är än så länge lite preliminärt.

DSCF0136_beskuren

I samband med årets radiomässa i Eskilstuna genomförde SCAG, Scandinavian CW Activity Group, sitt årsmöte. Därför blev det många gnistar i smestan. Här fyra av dem. Fr.v. Kjell SM6CTQ, Stefan SM1DVV, Ars SM0OY och Kjell SM5CCE. FOTO Åke SM7NJD.

 

SM7DZV Erik
Print pagePDF page
Share


1,289,459 total views, 0 views today