Dags för Portabeltesten

På söndag den 17:e augusti är det åter dags att dra sig ut i skog och mark för att köra SSA Portabeltest.

Förhoppningsvis håller sig vädret lika varmt som det varit de senaste dagarna så att man kan lämna både mössa och vantar hemma. Välj ett bra QTH! Gärna så långt bort från alla andra som möjligt, eftersom det är avståndet mellan stationerna i varje QSO som ger poäng. Ibland får man sällskap på sitt QTH, som bilden här nedan. Det är SM5IMO som fick lite lokala QRM i form av ett par får som var närgångna.


Portabelkörning

Portabelkörning med sällskap. Foto: SM5IMO

Reglerna hittar du som vanligt på SM3CER’s contestsidor. Där finns också resultaten från våromgången. Glöm inte att skicka in loggen. Även om du kör ett fåtal QSO så är det till stor hjälp för loggrättare. Glöm inte heller att logga både det du tar emot och sänder. Allt kollas minutiöst av testledaren SM3CER.

 

 

 

Var med och sponsra en SAC-plakett

Som vi tidigare annonserat, så har vi startat ett sponsrat plakettprogram för Scandinavian Activity Contest (SAC).  Det är nu hög tid att bestämma sig för vilken plakett just du vill sponsra.

På sidan http://www.sactest.net/blog/rules/sac-sponsored-plaque-program/ presenteras plakettprogrammet och det börjar komma in sponsorer så smått. Men det finns fortfarande lediga plaketter att sponsra. Skulle det vara så att du vill sponsra en plakett som inte är med på listan, hör av dig med ett förslag.

Sponsringen kostar 20 EUR per år och du kan teckna dig för ett eller flera år. Så gör slag i saken och passa på att göra SAC än mer spännande!

Kontaktperson för sponsringen är Kim, OH6KZP och du når honom via email: oh6kzp[a]sral.fi.

 

EU HF Championship på CW och SSB

På lördag den 2:a augusti 1200 till 2400 UTC arrangerar Slovenian Contest Club testen EU HF Championship. Tävlingen pågår bara 12 timmar och endast EU-QSO gäller.

Slovenian Contest Club

Stationerna i toppen lyckas köra över 1.500 QSO i mixed-klassen och förra året deltog totalt 23 svenska stationer i de olika klasserna:

  • SINGLE-OPALL HIGH MIXED CW/SSB – High Power
  • SINGLE-OPALL HIGH MIXED CW/SSB – Low Power
  • SINGLE-OP ALL LOW MIXED CW only – High Power
  • SINGLE-OP ALL HIGH CW CW only – Low Power
  • SINGLE-OP ALL LOW CW SSB only – High Power
  • SINGLE-OP ALL HIGH SSB SSB only – Low Power
  • SINGLE-OP ALL LOW SSB

Testmeddelandet är superenkelt: RS(T) + året då du fick din licens. T.ex. 59 93 .
Läs mer i reglerna och slå på radion 1200 UTC på lördag!

 

Kontakta öar i IOTA Contest

Helgen den 26-27 juli är det åter dags för IOTA Contest både på CW och SSB. Tävlingen pågår 1200 till 1200 UTC och det gäller att kontakta öar enligt lista för det välkända diplomet Islands On The Air.

Som vanligt är det viktigt att läsa reglerna och i just IOTA-testen har man ändrat reglerna lite då och då. Reglerna finns på RSGB:s hemsida, läs dom! I IOTA-testen finns det lite ovanliga regler, som att man kan delta i en klass där man får utnyttja max 12 av de 24 timmarna som är tillgängliga. Det kan vara en variant för de som inte har möjlighet eller lust att köra fullt ut.

Titta på föregående års resultat och se hur mycket deltagarna körde i den klass du tänker vara med i. Gå till resultaten för 2013…