Dags att ladda för SAC SSB

landskampDet är snart dags för SAC SSB. Efter CW-delen är det dags för Sverige att visa vad skåpet skall stå. Nu gäller det att alla slår på sin radio helgen den 10-11 oktober och kör allt vad tygen håller!

Efter CW-delen, leder Finland, men det är inte ett ointagligt försprång. Det finns många bra SSB-operatörer i Sverige, så fram med halstabletterna och ställ in sändaren för SSB och kör järnet!

Glöm inte att visa att du kommer att vara aktiv och inspirera andra genom att annonsera din satsning på http://www.sactest.net/blog/announcements.php?mode=SSB

CCF-mötet 2016

Redan nu har det kommit besked om CCF & OHDXF-mötet 2016. Man kommer att hålla till på Sokos Hotel Vantaa norr om Helsingfors centrum. Datum är bestämt till 12-13 februari 2016.

Tradtionsenligt blir det “get-together” på fredagen och på lördagen forsätter man med föredrag och avslutar med en trevlig middag tillsamman. Mer information kommer. Förslag på föredragshållare och ämnen är mycket välkommet hälsar Kari OH2XX.

Sverige laddar upp inför SAC CW

Nu är det bara några dagar kvar innan Scandinavian Activity Contest CW 2015 går av stapeln. Startskottet går på lördag den 19:e september klockan 14.00 svensk tid och det är hög tid att förbereda sig.

I förra årets SAC var Sverige väldigt när att att vinna landskampen. Det var inte många poäng som skilde när alla poäng var summerade. Så lite som två procent skilde, till Finlands fördel. Ett bra mål för alla svenska deltagare är att försöka öka sin slutpoäng med säg 10 procent jämfört med 2014. Det borde vara möjligt för de flesta, t.ex. köra två timmar ytterligare om man normalt sett inte kör alla 24:a timmarna.

Några saker att göra före SAC CW:

 1. Bestäm dig för att köra!
  Alla kan vara med och du bestämmer själv ambitionsnivån. Kör hela testen, eller bara några timmar, det viktiga är att vi aktiverar oss. Som du säkert vet vid det här laget, så räknas alla svenska deltagares poäng till Sveriges gemensamma resultat. Se till att även du är med i “landslaget”!
 2. Läs reglerna!
  I år finns det ett antal nyheter i reglerna, så läs på!
 3. Visa att du bestämt dig!
  På webbplatsen www.sactest.net finns det möjlighet att annonsera din aktivitet i SAC. Gör det för att informera och inspirera andra att delta. Kolla vilka som redan annonserat sitt deltagande på Announced Operations in SAC CW 2015
 4. Ha kul!
  Se till att ha kul på lördag-söndag! SAC-testen är vår “egen” test där all världens antenner riktas mot oss. Det är du som är “bytet”. Upplev hur det är att finnas mitt i “pilen”.

Om du har frågor kring SAC så går det utmärkt att höra av sig via mail: sm5ajv[krumelur]qrq.se

73
Ingemar SM5AJV

SCAG Sprint på måndag

Nu på måndag, den 31 augusti är det åter dags för SCAG Sprint. Reglerna är enkla, men har en liten rolig “twist”, man måste byta frekvens när man fått QSO efter ett CQ. Läs vidare i reglerna om QSY-reglen.

SCAG Sprint CUP 2015

Mål: Att fyra gånger om året, under två halvtimmar, köra så många motstationer som möjligt.

Totalsegrare: Blir den som har högsta sammanlagda poängsumma under 2015. Etappresultaten kommer efterhand att publiceras på SCAG hemsida.

Mode: Naturligtvis endast telegrafi, men hur tecknen alstras är valfritt.

Dagar: Tävlingen äger rum den sista måndagen i februari, maj, augusti samt november dvs den 23 feb, 25 maj, 31 aug och 30 nov 2015.

Tid: Kl 1800-1829 samt 1830-1859 UTC Kl 1830z kan alla kontakta alla en gång till.

Frekvens: Mellan 3530 – 3560 Khz

Meddelande skall vara: SCAG-medlemmar: Förnamn, SCAG_nummer Ej medlemmar: Förnamn, NM (ännu ej medlem)

Poäng: Ett poäng per QSO.

QSY-regel: VIKTIG! Uppropad station skall lämna frekvensen till den som ropade upp. QSY minst 2 Khz.

Anrop: CQ SCAG

Priser: Cup-segraren kommer föräras SCAGs stiliga pokal samt den glimrande vackra SCAG-tröjan. Varje etappsegrare kommer få den tjusiga SCAG-vimpeln.

Loggar: Ju enklare ju bättre. Ett e-postmeddelande räcker. Inga konstiga format eller okända kodningar! Sänd in din logg inom en vecka till sprint@scag.se

SCAG önskar alla hjärtligt välkommen!

Källa: SCAG:s hemsida