Dags att ladda upp SAC-loggarna!

Efter mycket strul med SSA’s server, verkar den snurra igen och det går åter att ladda upp sin logg från SAC-CW till Roboten.

I och med att servern var borta från nätet flera dagar har vi förlängt deadline för loggarna. Ny deadline är 2:a oktober 23:59.59.

Roboten är redo på http://www.sactest.net/robot/

SAC CW – Du har väl bestämt dig?

Helgen den 17-18 september är det åter dags för Scandinavian Activity Contest på CW. SAC är testen där vi i Skandinavien står i fokus.

SAC är en av årets höjdpunkter för oss i Skandinavien och den härliga känslan av att en gång per år få vara i centrum för övriga deltagares uppmärksamhet. I SAC är det fokus på att vara aktiv på bred front. Stor aktivitet från oss inom Skandinavien ger “ringar på vattnet” i omvärlden och ökar automatiskt deltagandet för alla. De år banden har kryllat av SM OH LA och OZ har det också ökat antalet motstationer.

Förutom den individuella kampen i de olika deltagarklasserna bidrar varje skandinav med sina poäng till landskampen. Finland har ofta vunnit, men Sverige har vid flera tillfällen visat att vi kan vinna, bara vi ser till att vara igång och gärna så många timmar som möjligt. Allas resultat räknas!

Sedan några år tillbaka så finns det förutom de ordinarie tävlingsplaketterna ett program för sponsrade plaketter. Kolla in listan och hitta din favoritplakett!

För att inspirera andra att delta i testen kan man “annonsera” sitt deltagande. Det tar bara några minuter att skriva in sina uppgifter. Gör det och visa att nu så satsar vi!

73 och Lycka till med SAC!
Ingemar SM5AJV

EU HF Championship i helgen

Det kom en inbjudan till den mycket trevliga och välorganiserad EU HF Championship. En test med mycket stor aktivitet och bra operatörer. Testen börjar 12.00 UTC på lördag och pågår i 12 timmar. Testmeddelandet är RST + det år man fick sin licens.

You are again kindly invited to take part in EU HF Championship contest organized by Slovenia Contest Club (23rd in row) – this Saturday, 06 Aug, 2016.

EUHFC is 12 hour race with high rates, starts at 12.00 UTC and ends at 23.59 UTC.  Single op all bands categories – MIX, SSB or CW only, all HP or LP, EU – EU contacts count, interesting mults – last two digits of the year of operator’s first ever official amateur radio license.

Contest rules, all previous results, on-line certificates, contest records… are published on SCC home page:
http://lea.hamradio.si/scc/euhf/euhfc.htm

All submitted logs in Cabrillo format must be uploaded from the Log Submission web page no later than 9 days after the contest (Monday 23.59 UTC).

73 & GL in contest
Robert, S57AW
SCC Contest Manager

Förkovra dig i sommar

Varför inte passa på att förkovra sig inom contesting under sommaren? Du som missade Contest University under förra året och förstås hitta mängder av nyttig information på nätet. Just Contest University i USA som bland annat hålls i Dayton är en guldgruva att ösa ur.

PCTUå CTU:s sajt har man lagt ut föredragen från årets och föregående års seminarier. Ladda hem och njut på datorn, plattan eller mobilen. Läs mer på Contest University! Där finns också videos från de olika utbildningspassen.

 

sk3w-so2rUnder SSA:s årsmöte i Täby hade undertecknad en kort presentation om “Modern Contesting”. Ladda hem PDF-filen: modern-contesting

DxLog i SSA MT

DxLogI loggprogrammet DxLog, som är en klon av WinTest,kan man definiera egna tester, vilket är bra för oss som också kör “småtester” som te.x. SSA Månadstest. Jag har gjort en definitionsfil för SSA MT till DxLog som provades förra månaden och verkar fungera bra.

Ladda hem SSA_MT.txt och spara den i katalogen C:\Program Files\DXLog.net\Contest. Du kan behöva vara administratör för att spara filen, eftersom den ligger i Program Files.

Starta om DxLog och välj “SSA Månadstest” i testfliken när du sätter upp en ny test.

För den som vill veta mer om DxLog läs mer på programmets webplats. Programmet är ett “köpeprogram” och kostar 20EUR på år. Gillar man WinTest men har tröttnat på den låga uppdateringstakten kan DxLog vara ett alternativ. Nyttigheter som finns i DxLog men saknas i WinTest är t.ex. SO2V och möjligheten att reservera löpnummer i de lägen då man kör t.ex. Multi Single eller om man kör två band omväxlande som Single Operator (SO2R). En annan intressant sak är att man har planer på låta programmet också fungera operativsystemet Linux. Detta skall komma “någon gång under året” ryktas det.