ES Open HF Championship på påskafton

Varför inte starta påsken med att köra ES Open HF Championship. Det är våra vänner i Estland som bjuder in till en trevlig liten test på påskaftons morgon. 

Testen går både på SSB och CW 0500 – 0859 UTC. Reglerna är enkla: Testen består av 4 lika långa en-timmars perioder. I varje period kan du åter köra samma station igen, men bara en gång per band oberoende av mode. Alltså kan en och samma station köras 8 gånger totalt under testen. Stationer utanför Estland kan endast köra ES-stationer och de estländska region-prefixen är multipliers (0 till 9). Multipliers räknas både per band och mode. Om man kör single-mode, CW eller SSB, kan man max köra 20 multipliers och kör man Mixed (både CW och SSB) kan man max köra 40 multipliers. CW-QSO ger 2 poäng och SSB 1 poäng. Testmeddelande är RST + QSO-serienummer. Läs mer i de fullständiga reglerna! (PDF)

OBS! Varje ny timma i testen, börjar en ny period och det är viktigt att ditt loggprogram klarar av att köra dubbletter. På ERAU:s hemsida finns tips hur man gör i ett antal populära loggprogram. För att delta i SSA HF Contest Cup så rekomenderar vi att loggen delas upp i de olika perioderna. Välj testnamnen: ES-OPEN-1, ES-OPEN-2, ES-OPEN-3, ES-OPEN-4 i Cabrillo-filen som kommer det att fungera när du laddar upp loggen i HF-cupen.

Specialpris från ERAU utgår till de internationella vinnarna och varje vinnare per land får diplom. Det finns också en speciell trofé för LP-kategorin.

Läs mer om regler och tidigare resultat på ERAU:s webbplats: www.erau.ee.

 

Russian Dx Contest

Russian Dx Contest går nu nästa helg 15-16 mars 12-12 UTC. Testen bjuder på stor aktivitet med många snabba QSO både på CW och SSB. 

Förra året blev det några nya svenska rekord, det var SM6FKF, SM6EQO, SK2T och 8S0DX som gjorde bra ifrån sig. I år finns det stora chanser att slå många rekord. Just nu är konditionerna bättre än någonsin med mycket fina öppningar på 10 meter. Så passa på, sikta in dig på ett rekord och vik helgen till RDXC. Läs mer på RDXC:s hemsida!


Resultaten från SSA Jultest 2013

Resultaten från SSA Julstest 2013 är klara. Tack till Janne SM3CER som tagit fram resultaten.

Läs resultaten!

Det är fortfarande ett ganska lågt deltagande i testen. Kanske de flesta är fullt upptagna med annat under julhelgen? Men ibland kan det vara så att man helt enkelt glömmer att det faktiskt går att tassa upp tidigt på juldagsmorgnarna och köra några QSO med de övriga i huset sover.