Russian Dx Contest

Russian Dx Contest går nu nästa helg 15-16 mars 12-12 UTC. Testen bjuder på stor aktivitet med många snabba QSO både på CW och SSB. 

Förra året blev det några nya svenska rekord, det var SM6FKF, SM6EQO, SK2T och 8S0DX som gjorde bra ifrån sig. I år finns det stora chanser att slå många rekord. Just nu är konditionerna bättre än någonsin med mycket fina öppningar på 10 meter. Så passa på, sikta in dig på ett rekord och vik helgen till RDXC. Läs mer på RDXC:s hemsida!


Resultaten från SSA Jultest 2013

Resultaten från SSA Julstest 2013 är klara. Tack till Janne SM3CER som tagit fram resultaten.

Läs resultaten!

Det är fortfarande ett ganska lågt deltagande i testen. Kanske de flesta är fullt upptagna med annat under julhelgen? Men ibland kan det vara så att man helt enkelt glömmer att det faktiskt går att tassa upp tidigt på juldagsmorgnarna och köra några QSO med de övriga i huset sover.

SK7DX gräver inför CQ160

Nu i helgen går CQWW på 160 – Ett eldorado för alla diggare av Top-Band. På SK7DX har ett antal entusiaster samlats för att köra som Multi-Operator.

Det har kört tillsammans i flera år och resultaten blir allt bättre. Vi får hoppas att konditionerna blir prima under helgen och att solen håller sig i skinnet.

Troligen är de SM0GNS och SM7GIB som gräver sig fram till stationen inför helgens test. Foto: SM5HJZ