Besökare från Belgien och Tyskland kör CQWW SSB-testen från SI9AM

Återkommande besökare från Belgien och Tyskland kör CQWW-testen från SI9AM

Gästoperatörer på SI9AM den 22 oktober till 29 oktober: Fr.v. ONL741/Dirk, DD2CW/Jef, ON7TQ/Roger och ON6UQ/Marcel. Syftet med besöket på SI9AM i Utanede, 7:e året i rad, är att delta och tävla i CQ World Wide DX Contest SSB. Övrig tid under besöksveckan, är att njuta av den Jämtländska rofyllda härliga miljön i Ragunda kommun.

– Av Jörgen Norrmén SM3FJF –

För 7:e året i rad väljer ON6UQ/Marcel och DD2CW/Jef att komma tillbaka till Utanede och aktivera SI9AM under CQ World Wide DX Contest SSB den 25 – 26 oktober. För tredje året i rad deltar också lyssnaramatören ONL741/Dirk och för andra året i rad deltar ON7TQ/Roger. Gruppen kallas numera allmänt för “The R-TEAM” hemma i Belgien. I CQ WW DX Contest SSB deltar “The R-TEAM” i multi singel klassen.

Vid lunchtid den 22 oktober anlände The-R-TEAM med flyg till Stockholm och därefter blev det hyrbil upp till SI9AM. I Njurunda blev det en kort paus för där  bjöds det på kaffe och smörgåsar hemma hos SM3LIV/Ulla och SM3FJF/Jörgen. SA3AWT/Pelle med YL/Kikki deltog också och välkomnade The-R-TEAM speciellt DD2CW/Jef, där dom tidigare i sommar hade haft nöjet att besöka och bott över hos Jef  på hans Gasthof “Zum Ochsen“ som ligger ca 150 km från Friedrichshafen. Senare på tisdagskvällen var The R-TEAM på plats på SI9AM i Utanede och blev QRV direkt på amatörradiobanden.

Kung Chulalongkorns dag den 23 oktober
Den 23 oktober varje år hedras Kung Chulalongkorn i Thailändska Paviljongen i Utanede. Det är en röd helgdag i Thailand och Kung Chulalongkorn hedras bland thailändare i hela världen! Denna dag var SI9AMs ordförande SM3FJF/Jörgen tillsammans med SM3EFS/Lennart med vid ceremonin och samtidigt passade de på att guida “The R-TEAM” i paviljongsområdet där Jörgen berättade historien bakom byggandet av denna mäktiga Thailändska paviljong i den natursköna Jämtländska björkskogen.

Faktaruta och länkar
CQ World Wide DX Contest SSB  är den största amatörradiotävlingen i världen med över 30,000 deltagare. Mer info se http://cqww.com
Besöksstationen SI9AM, se www.si9am.com
Historien bakom den Thailändska paviljongen se www.si9am.com/svsi9am/svthai.html
DD2CW/Jef Gasthof “Zum Ochsen“ se www.gasthof-ochsen.net/index_en.htm

SM7DZV Erik
Print pagePDF page
Share